Spaleck

Site-ul companiei SPALECK: www.spaleck.ro

Combinând tradiţia cu inovaţia în domeniul debavurării şi finisării suprafeţelor, firma germană SPALECK oferă în întreaga lume maşini şi instalaţii complexe de prelucrare prin vibroabrazare sau vibrofinisare, bazate pe o experienţă de peste 80 de ani.

Tehnologia de prelucrare prin vibroabrazare sau vibrofinisare are aplicaţii multiple, începând de la debavurarea pieselor metalice, ceramice, din plastic, acestea putând fi turnate, ştanţate, prelucrate prin aşchiere,… şi pâna la finisarea sau lustruirea suprafeţelor acestora. Prelucrarea are loc prin acţiunea unor corpuri abrazive de dimensiuni mici sau a unei paste abrazive asupra pieselor de prelucrat, antrenate împreună într-o mişcare vibratorie, într-o cuvă, în prezenţa unei soluţii de activare şi susţinere a abrazării. În funcţie de diferiţi parametrii (forma pieselor şi a corpilor abrazivi, timpul de prelucrare, amplitudinea şi frecvenţa vibraţiilor, soluţiile de activare folosite,…), se poate obţine o debavurare, rotunjire a muchiilor, curăţare, finisare sau lustruire a suprafeţelor pieselor.

SPALECK vă oferă un program complet de maşini de debavurat si finisat, de la maşini simple până la linii de prelucrare comlexe, împreună cu toate consumabilele necesare, pe baza unui proiect adaptat cerinţelor dumneavoastră.

Esenţială pentru alegerea procesului adaptat la piesele şi cerinţele dumneavoastră este prelucrarea mostrelor în atelierul de încercări din cadrul firmei Spaleck. Pentru aceasta este necesară trimiterea de piese reprezentative la producător, testarea prelucrării fiind gratuită. Aceste încercări se pot face, pentru scurtarea timpului de decizie, în prezenţa dumneavoastră.

MB TRADING vă stă la dispoziţie pentru trimiterea pieselor şi organizarea testelor la firma SPALECK.

Programul de producţie al firmei SPALECK cuprinde:

  • întreaga gamă de maşini şi instalaţii individuale de prelucrat prin vibroabrazare, vibrofinisare, tobare sau centrifugare
  • linii tehnologice complexe, complet automatizate
  • consumabilele necesare: corpuri abrazive, soluţii de activare şi susţinere a abrazării,…
  • tehnica de transport, separare şi uscare a pieselor
  • sisteme de reciclare a apelor industriale uzate rezultate


Domeniile de aplicare tipice ale acestei tehnologii deosebit de eficiente sunt:

  • industria constructoare de maşini
  • industria producătoare de componente pentru automobile
  • industria energetică
  • industria electronică